Кметът на район Източен коментира сигнала , изпратен до редакцията на

...
Кметът на район Източен коментира сигнала , изпратен до редакцията на
Коментари Харесай

Кметът на Източен с доста странен коментар по повод ваш сигнал, играе го обиден

Кметът на район  " Източен " разяснява сигнала , изпратен до редакцията на Plovdiv24.bg. Според, сигналът е " политически и несъвършен ". " Вместо да изпраща сигнали, същата тази гражданка може да изиска средствата за финансиране от Министерството на финансите ", сподели Стоянов, който подозира, че жалбоподателят е политическо лице. 

" В този сигнал има политическа нотка. Улиците " Славянска ", " Арх. Камен Петков ", физкултурният салон на учебно заведение " Найден Геров " и Социален дом на ул. " Елба " съм ги подал като планове и за тях имам издадено строително позволение. Направен е механически план, само че няма към момента извършена процедура за социална поръчка, няма и определен реализатор ", разясни районният кмет. 

" Миналия четвъртък получихме писмо от Министерството на финансите да подадем всички планове с издадено позволение за градеж и ние сме ги подали ", сподели още Стоянов. Знам, че тези две улици са в такова положение от първия ден на мандата ми. Улиците " Славянска ", дружно с улица " Арх Камен Петков " са единствените ни улици, които останаха с павирана настилка в региона и там имаме голям проблем с ВиК мрежата. От противоположните води ул. " Славянска "   и ул.  " Арх. Камен Петков " при всеки дъжд се наводняват. Обратните води и водопроводът минават от бул. " Източен " към " Лев Толстой " и оттова се включват към огромните колектори на бул. " Санкт Петербург ".

Но наклонът е доста дребен, към 2%, а Ф-то на тръбите е към 200. Затова ние сме направили ВиК-то на два кръга ", сподели кметът. От бул. " Източен " до ул. " Месемврия ", и от там до ул. " Лев Толстой ". Изпратихме го като подготвен план с разрешението за градеж към МФ и чакаме финансиране, това е. Но от " Продължаваме промяната " дадоха конференция, че желаеме доста пари за улица от 600 метра, въпреки, че ул. " Арх. Камен Петков " е по-голяма. Ще се вършат тротоари, велоалеи, ВиК, замяна на паважната настилка. Използваха плановете ни политически, като настояват, че желаеме парите за тези улици, тъй като там имало хотел на избран човек.

А аз като елементарен жител, като застана при започване на улицата, виждам, че там има пет учебни заведения и живущи. Те, като не са построили нищо, единствено дават оценка на другите. Една депутатка от Политическа партия ми зададе същия въпрос и по тази причина аз този въпрос го смятам за политически. Освен това, в петък ми се обади и депутатът от Политическа партия Николай Ангов, с цел да ми предложи да лобира за плановете. Аз надлежно не му върнах отговор, тъй като имам публична преписка с МФ и не ми трябват лобисти. На идващия ден те направиха конференция с тези изказвания за доста пари, което изобщо не е правилно. 

Дали въобще са се срещнали с плановете, аз не знам, само че е ясно, че към този момент ги употребяват за политически цели. Те в никакъв случай не са желали да провиснал парите за тях. А сумите на плановете са такива поради безумната инфлация, която ни докараха от Политическа партия. Това са суми на проектантите и те са индикативни, защото към момента няма определен реализатор. Но преди две години сумите не бяха такива ", добави районният кмет. 

Той разясни и за препълнените кофи за боклуци в региона, които се виждат на фотосите: " Районното кметство няма контролни функционалности върху тази активност. Тя се извършва от община Пловдив, Дирекция " Екология ". На мен също са ми създали усещане и аз съм алармирал, като съм се обаждал за тях, само че нямали камиони. Но това беше краткотрайно ", сподели още.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР